Ata Aöf Yeni Kayıt ve Kayıt Güncelleme 2019-2020

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2010 yılında açılmış, ilk mezunlarını 2012-2013 yılında vermiştir.  9 Lisans ve 28 Önlisans Programıyla hizmet vermektedir.

Öncelikle bu programlara kayıt olmak için hangi koşulları oluşturmamız gerekiyor. Bunlara bir göz atalım.

Ata Aöf Kayıt Koşulları

Bu sisteme beş şekilde kayıt oluşturulabilir. Bunlardan biri yeni kayıt, diğeri dikey geçiş ve yatay geçiş ve son olarak da ikinci üniversite ve lisans tamamlama kapsamında.

Ata Aöf Yeni Kayıt Koşulları

  • Yeni kayıt olmak için ilk koşul, en az lise ve dengi okul mezunu olmak.
  • İkinci koşul ise; ÖSYM tarafından yapılan Yüksek Öğretim Kurumları sınavına girip, Temel Yeterlilik Testi puan türünden Ön Lisans programlarına yeni kayıt yaptırmak için en az 150 puan almak ve  Lisans programlarına yeni kayıt yaptırmak için ise en az 180 puan almak.

Ata Aöf Dikey Geçiş Koşulları

  • Kayıt olmak için ilk koşul, meslek yüksek okulu ve ya açık öğretim fakültesi, programlarından mezun olmak ya da son sınıf öğrencisi olmak.
  • İkinci koşul ise; ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına girmek ve bu sınavdan ilgili program için yeterli puanı almak.  Sonrasında tercih yapıp, yerleştirilmek.

Ata Aöf Yatay Geçiş Koşulları

Yatay Geçiş, ilgili yönetmeliklere uygun olarak, bir okuldan başka bir okula geçmektir. Ata Aöf’de yatay geçiş için uygun bir sistem. Ancak başvuru koşulları ve kontenjanları her bölüm için farklılık göstermektedir. Bu sebeple, yatay geçiş dönemini ve koşullarını, üniversitenin internet sitesinden, duyurular bölümünden takip etmeniz gerekmektedir.

Ata Aöf İkinci Üniversite Kayıt Koşulları

Belki de son yılların en popüler sistemi ikinci üniversiteye yeni kayıt yaptırmak. İkinci üniversite kapsamında yeni kayıt oluşturmak için gerekli olan tek  koşul, örgün eğitim yapan bir üniversiteden mezun olmanız ya da örgün eğitim yapan bir üniversitede öğrenci olmanız. Yani açık öğretim fakültesi mezunları ve öğrencileri bu kapsamda yeni kayıt oluşturamazlar.

Ata Aöf Lisans Tamamlama Kayıt Koşulları

Yüksek Öğretim Kurumu tarafından özel kontenjanlarla açılan lisans tamamlama programlarına kayıt için Dikey Geçiş Sınavına girmek gerekmemektedir. Ön lisans Programından mezun olduğunuz diploma puan sıralamasına göre yerleştirmeniz yapılır.

AÖF  sistemlerine yeni kayıt oluşturduktan sonra, diğer üniversitelerde olduğu gibi her dönem kayıt yenileme işlemi yapmamız gerekiyor. Sistem yeni kayıtta ki gibi işliyor.

Ata Aöf Yeni Kayıt, Lisans Tamamlama, İkinci Üniversite Kayıt Aşamaları

Gerekli Belgeler

  • Kayıt Formu (OBS üzerinden alınacak)
  • Diploma ya da Geçici Mezuniyet Belgesi
  • Gazilerin ve birinci derece şehit yakınlarının ilgili kurumlardan alacakları Durum Belgesi’nin aslı ya da barkodlu E-Devlet çıktısı ve taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe
  • Açık Öğretim Lisesinde okuyup kredisini tamamlamış fakat mezun olamamış öğrencilerden ilgili müdürlüklerden alacakları Çıkma Belgesi
  • Daha önce bir yüksek öğretim programından mezun olanlardan zorunlu derslerden muaf olmak isteyenlerden alınacak onaylı transkript ve ıslak imzalı dilekçe
  • Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt için, tam teşekküllü hastaneden alınacak fiziksel ve ruhsal engeli bulunmadığına dair ve erkeklerde 1.70 ve kızlarda 1.63 den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporu

Yeni kayıt, Lisans Tamamlama ve İkinci Üniversite hakkı kazanan öğrenciler, e-Devlet  adresinden Online Kayıt Sistemi  bağlantısına tıklayarak internet başvurularını yapacaklar, İlgili bankalara ödemeyi yapıp, sonrasında yukarıda yazılan belgeleri elden teslim ya da posta yoluyla üniversiteye ulaştıracaklar.

Ata Aöf Dikey Geçiş Kayıt Aşamaları

Gerekli Belgeler

  • Kayıt Formu (OBS üzerinden alınacak)
  • Önlisans Diploması ya da Geçici Mezuniyet Belgesi
  • Not Döküm Belgesinin  aslı ya da onaylı sureti
  • Askerlik Durum Belgesi
  • Yurtdışından mezun olanlar için YÖK den alınan Denklik Belgesi
  • Gazilerin ve birinci derece şehit yakınlarının ilgili kurumlardan alacakları Durum Belgesi’nin aslı ya da barkodlu E-Devlet çıktısı ve taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe
  • Daha önce bir yüksek öğretim programından mezun olanlardan zorunlu derslerden muaf olmak isteyenlerden alınacak onaylı transkript ve ıslak imzalı dilekçe
  • En az %40 engel durumu olanlardan sağlık kurulu raporu ve ıslak imzalı dilekçe
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

Dikey Geçiş  hakkı kazanan öğrenciler, e-Devlet  adresinden Online Kayıt Sistemi  bağlantısına tıklayarak internet başvurularını yapacaklar, İlgili bankalara ödemeyi yapıp, sonrasında yukarıda yazılan belgeleri elden teslim ya da posta yoluyla üniversiteye ulaştıracaklar.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]
BENZER YAZILAR
YORUMLAR

KPSS
-
-

-

KPSS
SON SINAVLAR
SORU
ÇÖZEN
1
ONLİNE SINAV
20
ADET SORU
7128
DEFA ÇÖZÜLDÜ
KPSS
SIKÇA SORULAN SORULAR
KATEGORİLER